Bilgi teknolojisi ( BT ), bilgisayar sistemleri, yazılım , programlama dilleri , veri ve bilgi işleme ve depolama alanlarını kapsayan bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) içindeki ilgili alanların bir kümesidir .
Terim genellikle bilgisayarlar ve bilgisayar ağları için eşanlamlı olarak kullanılır, ancak televizyon ve telefon gibi diğer bilgi dağıtım teknolojilerini de kapsar . Bir ekonomideki çeşitli ürünler veya hizmetler, bilgisayar donanımı , yazılımı , elektronik, yarı iletkenler, internet , telekomünikasyon ekipmanı ve e-ticaret dahil olmak üzere bilgi teknolojisiyle ilişkilidir . [ 2 ] [ a ]
Bir bilgi teknolojisi sistemi ( BT sistemi ) genellikle bir bilgi sistemi , bir iletişim sistemi veya daha spesifik olarak, sınırlı bir BT kullanıcıları grubu tarafından işletilen tüm donanım , yazılım ve çevre birimi ekipmanı dahil olmak üzere bir bilgisayar sistemidir ve bir BT projesi genellikle bir BT sisteminin devreye alınması ve uygulanmasını ifade eder. BT sistemleri, verimli veri yönetimini kolaylaştırmada, iletişim ağlarını geliştirmede ve çeşitli endüstrilerdeki kurumsal süreçleri desteklemede hayati bir rol oynar. Başarılı BT projeleri, optimum işlevselliği ve kurumsal hedeflerle uyumu sağlamak için titiz planlama ve sürekli bakım gerektirir.
İnsanlar en eski yazı sistemleri geliştirildiğinden beri bilgiyi depolamak, geri çağırmak, işlemek, analiz etmek ve iletmek için uğraşmış olsalar da modern anlamıyla bilgi teknolojisi terimi ilk olarak Harvard Business Review'da yayınlanan 1958 tarihli bir makalede ortaya çıktı ; yazarlar Harold J. Leavitt ve Thomas L. Whisler, "yeni teknolojinin henüz tek bir yerleşik adı yok. Buna bilgi teknolojisi (BT) diyeceğiz." yorumunu yaptı. Tanımları üç kategoriden oluşur: işleme teknikleri, istatistiksel ve matematiksel yöntemlerin karar almaya uygulanması ve bilgisayar programları aracılığıyla üst düzey düşüncenin simülasyonu.
Blog Yorumları